سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 

 RSS 

 تعداد بازدید کنندگان
133910

 بازدید امروز: 5

 بازدید دیروز: 11

 Atom 

  وبلاگ تخصصی مهندسی برق دانشجویان 86 شیراز

چون دنیا به کسى روى آرد ، نیکوییهاى دیگران را بدو به عاریت سپارد ، و چون بدو پشت نماید ، خوبیهاى او را برباید . [نهج البلاغه]

خانه| مدیریت| شناسنامه | ایمیل



درباره من

وبلاگ تخصصی مهندسی برق دانشجویان 86 شیراز
مدیر وبلاگ : برق86(شیراز)[97]
نویسندگان وبلاگ :
محمد خیاطیان[0]
محسن تجلی فر[0]
سید رشید خاضعی نسب[0]
بهروز ذاکر[0]
عادل طاهری[0]
سارا ستار زاده[0]
فاطمه یوسفیان[0]
فاطمه استوار[1]
محمد علی رستمی[0]
محسن غفرانی جهرمی[0]
زینب باقری[0]
نسیم رضایی[0]
پیمان آقایی[0]
زهره شریفی[0]
نیلوفر محمدی[0]
عباس مهربان جهرمی[0]
فرشید نصر فرد جهرمی[0]
احسان جانکی پور[0]
محسن حضرتی یادکوری[0]
محسن مهرورز (@)[2]

علی عبیری جهرمی[0]
مهسا رضایی[0]
احسان رستمی[0]

این وبلاگ را دانشجویان برق دانشگاه شیراز- ورودی86-تدوین کردند ودر آن مطالبی در خصوص علم الکترونیکو کامپیوتر و فن آوری های نو و مذهب وتاریخ واخبار و...یعنی از شیر مرغ تا جون آدمی زاد بدست میاد

لوگوی من

وبلاگ تخصصی مهندسی برق دانشجویان 86 شیراز

لوگوی دوستان






فهرست موضوعی یادداشت ها

کامپیوتر[26] . برق علم برتر[14] . اخبار[12] . مذهب[7] . سرگرمی[5] . جامعه[3] . 30یا 30[2] . هنر[2] . از برو بچه های همین دانشکده...[2] . تاریخ . ورزشی .


آرشیو

اردیبهشت 87
خرداد87
تیر87
مرداد87
شهریور


حضور و غیاب

یــــاهـو


اشتراک

 


دیدار هزاران نفر از استادان و دانشجویان دانشگاههای استان فارس

دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی 

حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز در دیدار بسیار پرشور بیش از 20 هزار نفر از استادان و دانشجویان دانشگاههای استان فارس، قضاوت صحیح درباره عملکرد انقلاب اسلامی را نیازمند نگاه کلان به «اهداف، موانع درونی و بیرونی، و مسیر طی شده جمهوری اسلامی» دانستند و تأکید کردند: ایستادگی، تلاش بی وقفه، اتحاد، ادامه مبارزه با موانع، و گم نکردن هدف، بدون تردید تحقق همه آرمانهای انقلاب را میسر خواهد کرد.

ایشان جلسه با جوانان دانشجو را بسیار شیرین، نشاط آور و صمیمانه برشمردند و در تبیین گذشته، حال و آینده انقلاب، جزیی نگری را به معنای برنامه ریزی و اقدام، کاملاً ضروری خواندند اما خاطرنشان کردند: هنگام داوری درباره حادثه عظیمی همچون انقلاب اسلامی جزیی نگری ممکن است باعث گمراهی و غفلت شود بنابراین باید از نگاه کلان بهره گرفت.

حضرت آیت الله خامنه ای قضاوت صحیح درباره انقلاب را در مرحله اول نیازمند تأمل در اهداف نهضت عظیم ملت ایران برشمردند و افزودند: هدف مردم از انقلاب اسلامی ساختن ایرانی مستقل، آزاد از استبداد و وابستگی، برخوردار از ثروت و امنیت، متدین، بهره­مند از معنویت و اخلاق و پیشتاز در مسابقه ملتها در زمینه علم و توسعه بود تا به ملتهای دیگر نیز نشان دهیم که الگوی جامعه اسلامی وجود دارد و در عمل نیز تحقق یافتنی است.

ایشان در تشریح خاستگاه و منبعِ اهداف انقلاب، اسلامی بودن حرکت تاریخی ملت ایران را یادآور شدند و خاطرنشان کردند: بر خلاف برخی تصورات و برداشتهای غلط از اسلام، همه اهداف دنیوی و اخروی انقلاب از خصوصیت اسلامی بودن آن ناشی می شود چرا که این دین مبین دربرگیرنده و تأمین کننده تمامی نیازهای مادی و معنوی بشر است.

رهبر انقلاب اسلامی تأمل در موانع درونی و بیرونی را از دیگر ضروریات داوری درباره عملکرد انقلاب دانستند و تصریح کردند: براساس سنت الهی هر تلاش و حرکتی با موانعی روبرو می شود تا مفاهیمی همچون جهاد و استقامت، معنای حقیقی و عینی یابد که البته درصورت تحقق این مفاهیم، سنت الهی پیروزی مجاهدان نیز رقم خواهد زد.

ایشان در تشریح موانع درونی انقلاب به مشکلاتی همچون ضعفهای «فکری و عقلانی» - راحت طلبی – آسان گیری – آسان پنداری – گریز از چالش – آماده نبودن برای مقابله با مشکلات – برخی عادات و تربیتهای غلط باقی مانده از دوران ستمشاهی نظیر خود کم بینی و ظلم پذیری – بد فهمیدن دستورات و مفاهیم دینی از جمله در باب مبارزه با ظلم و در موضوع مهدویت – و برخی عقایدخرافیِ میراثی اشاره کردند و افزودند بسیاری از موانع با تلاش مردم و مسئولان برطرف شده اما برخی دیگر همچنان باقی است.

حضرت آیت الله خامنه ای در تبیین موانع بیرونی انقلاب خاطرنشان کردند: صف آرایی اشرار و ضد انقلاب و همه کسانی که به نحوی از انقلاب متضرر شده بودند و 8 سال جنگ تحمیلی از جمله موانع بیرونی بودند که البته ملت ایران به معنای حقیقی کلمه، این تهدید بزرگ را به فرصتی عظیم برای رشد و پیشرفت تبدیل کرد اما به هر حال تحمیل جنگ طولانی بر ملت ایران، خسارات و صدمات بزرگی را دربر داشت.

ایشان توطئه های ابرقدرتها و بسیج همه امکانات سیاسی – اقتصادی و رسانه ای امریکا را برای ضربه زدن به ملت ایران از دیگر موانع بیرونی خواندند و تأکید کردند: با توجه به موانع بزرگ و متعدد درونی و بیرونی، عملکرد انقلاب و حرکت ملت به سمت تحقق اهدافش، بسیار خوب بوده است.

رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به بروز برخی موانع جدید درونی و بیرونی در مقابل انقلاب اسلامی افزودند: مصرف زدگی، تجمل پرستی و مسابقه اشرافیگری که متأسفانه امروز در جامعه وجود دارد از جمله موانع درونی است که باید با همت بیشتر مردم، مسئولان و رسانه ها، این مشکلات حل شود.

حضرت آیت الله خامنه ای در تبیین ادامه صف آرایی موانع بیرونی نیز خاطرنشان کردند: امریکا امروز با همه توان سیاسی – اقتصادی – تبلیغاتی و با همه نفوذ بین المللی خود در مقابل ملت ایران صف کشیده است که این رویارویی علاوه بر سیاست مسئولان امریکایی مبنی بر «ایجاد دشمن خارجی برای پوشاندن ضعفها و شکستهای داخلی»، در این واقعیت ریشه دارد که ملت ایران، با برافراشتن پرچم استقامت و بیداری ملتها، روند سلطه گری جهانی امریکا را با خطری جدی روبرو کرده است.

ایشان برای تبیین آینده تقابل انقلاب با «موانع درونی و بیرونی»، به تشریح نقاط قوت نظام در مقایسه با اوایل انقلاب پرداختند وافزودند: تجربه بیشتر، مدیریتهای قوی تر، تواناییهای علمی به مراتب پیشرفته تر، قدرت تحرک اقتصادی گسترده تر، درک غلط بودن پیروی از الگوهای شرقی و غربی توسعه و پی بردن به ضرورت تدوین نقشه توسعه اسلامی – ایرانی که البته تدوین آن باید با جدیت بیشتری همراه شود از جمله نقاط قوتی است که اگر با برخی شرایط و خصوصیات همراه شود غلبه ملت ایران بر همه موانع را به ارمغان خواهد آورد.

حضرت آیت الله خامنه ای با دعوت از محیطهای دانشجویی و دانشگاهها برای بررسی و جمع بندی مطالب اراه شده در این دیدار و استنتاج راه حلها افزودند: البته راهبرد کلی مشخص است و بر تلاش و مجاهدت جوانانه و پیگیر همه ملت و مسئولان تکیه دارد.

ایشان خاطرنشان کردند: این راهبرد کلی در محیطهای دانشجویی در درس و تحقیق و نظریه پردازی، نگاه کلان به اهداف انقلاب، و هوشیاری کامل و مراقبت دائم برای جلوگیری از سوءاستفاده دشمنان از رویدادها و مسائل دانشجویی و دانشگاهی، ظهور می یابد.

رهبر انقلاب اسلامی، تدین دانشجویان را نیز بسیار مهم خواندند و خاطرنشان کردند: توجه و توکل به خدا، معنویت، و انس با قرآن و ادعیه از جمله صحیفه سجادیه به تلاش علمی دانشجویان و داشگاهیان برکت می دهد و باعث شکست نقشه هایی می شود که کاهش انرژی دینی و انقلابیِ جامعه دانشجویی را هدف گرفته اند.

رهبر انقلاب اسلامی اتحاد ملت در محیطهای مختلف از جمله محیطهای دانشجویی را از دیگر شروط غلبه بر موانع و «تحقق اهداف انقلاب» خواندند و خاطرنشان کردند: رقابت مثبت تشکلهای دانشجویی، ضروری و خوب است اما اختلاف سلیقه ها در هیچ محیطی نباید باعث جنجال بر سر مسائل کوچک شود.

ایشان تأکید کردند: تلاش علمی – اتحاد – تدین و پیشرفتهای اقتصادی توأم با عدالت، نیازهای اساسی این مقطع از انقلاب است که اگر با نگاه نوآورانه همراه شود بی شک شکست دشمنان و شتاب گرفتن روند تحقق اهداف انقلاب را به همراه می آورد.

حضرت آیت الله خامنه ای در همین زمینه عدالت را شاخص و معیار همه فعالیتهای اقتصادی خواندند و خاطرنشان کردند: سرمایه گذاری و کارآفرینی، کاری بزرگ و نوعی عبادت است اما مدیریتهای قوای مقننه، مجریه و قضاییه باید مراقبت کنند که در این روند، عدالت کمرنگ و فراموش نشود.

حضرت آیت الله خامنه ای همچنین با ابراز خرسندی از مطالبات جدیِ علمی – اجتماعی – سیاسی و آرمانیِ دانشجویان نخبه و نمایندگان تشکلهای دانشجویی، برخی نکات را متذکر شدند و افزودند: در بحث حمایت از نخبگان، وجود سازوکاری مشخص ضروری است و مسئولان، پیگیرِ انجام دادن صحیح این موضوع هستند و نباید در برخی مسائل دچار شتابزدگی شد.

ایشان، مسئولان آموزش عالی را به بررسی و اجرایی شدن پیشنهاد دانشجویان مبنی بر تشکیل پژوهشگاههای دانشجویی توصیه کردند و افزودند: در بحث تصمیم سازی و تصمیم گیری، محیط های دانشجویی باید با فکر و زبان و عمل، بر تصمیم سازی و ایجاد گفتمان متمرکز شوند و فضای هدایت شده ای را برای مسئولان تصمیم گیر به وجود آورند.

حضرت آیت الله خامنه ای جوانان دانشجو را به مطالبه بی وقفه عدالت فراخواندند و تأکید کردند: عدالت طلبی شأن دانشجو و جوانِ مؤمن است و حتی یک لحظه نباید فراموش شود اما در این زمینه نباید بر مصداقها متمرکز شد چرا که ممکن است این مسئله با اشتباهات یا کمبود اطلاعات همراه شود و فرصتی را برای برخی اشخاص قانون دان اما قانون شکن فراهم کند.

توجه بیشتر به علوم پایه – رسیدگی به مشکلات دانشگاه پیام نور و بررسی طرحهای دولت در دانشگاهها قبل از اجرا از دیگر پیشنهادهای دانشجویان بود که حضرت آیت الله خامنه ای مورد اشاره قرار دادند.

ایشان در زمینه نقش دانشجویان تأکید کردند: نظام اسلامی و اینجانب، بعد از پروردگار متعال، به جوانان مؤمن، پرنشاط و آرمانگرا تکیه کرده ایم و اطمینان داریم که همه شعارها و اهداف انقلاب به همت شما جوانان، حتماً تحقق خواهد یافت.


در ابتدای این دیدار که بزرگترین اجتماع دانشجویان در حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی بود شماری از استادان و دانشجویان دانشگاههای استان فارس، دیدگاههای خود را درباره مسائل مختلف علمی – دانشگاهی – اجتماعی – فرهنگی و سیاسی بیان کردند.

آقایان و خانمها:

دکتر سیدضیاءالدین تابعی – استاد دانشگاه علوم پزشکی و چهره ماندگار

امین امامزاده – دانشجوی نخبه دانشگاه شیراز و برگزیده مسابقات مخترعان جهانی

منصور کنعانی – نماینده بسیج دانشجویی

سعیده پوراحمد – دانشجوی نخبه دوره دکترای دانشگاه علوم پزشکی

سعید زَهیری – نماینده انجمن اسلامی دانشجویان

سیده جنان هاشمیان – دانشجوی نخبه دانشگاه پیام نور

علی عباس آبادی – نماینده جامعه اسلامی دانشجویان

و محمد امین – دانشجوی ممتاز دانشگاه آزاد اسلامی

در سخنان خود بر این نکات تأکید کردند:

- ایجاد فرهنگستان جامع علوم و هنر در شیراز

- گسترش اختیارات و استقلال دانشگاهها

- مدیریت متمرکز تحقیقات در کشور و افزایش امکانات تحقیقاتی دانشگاهی

- ارزش گذاری حقیقی فکر و نوآوری در مراکز تصمیم گیر و حمایت واقعی و سازمان یافته از نوآوری و ابتکار

- ضرورت توجه کامل به الگوی ملی توسعه و پیشرفت در تدوین برنامه پنجم توسعه

- انتقاد از کند بودن روند اجرایِ طرحها و ایده های مورد نیاز همچون مهندسی فرهنگی

- تأسیس پژوهشگاههای دانشجویی و گسترش تشکلهای علمی دانشجویی

- توجه بیشتر به تأمین نیازهای فرهنگی و معنوی دانشگاهها

- ضرورت عدالت خواهی قوای سه گانه، توجه مستمر به محرومان، ساده زیستی مسئولان و مبارزه بی امان و همه جانبه با مفاسد اقتصادی

- وحدت همه تشکلهای دانشجویی با هر دیدگاه و سلیقه در دفاع از آرمانهای انقلاب و حقوق ملت ایران

- بررسی طرحها و ایده های دولت قبل از اجرا در دانشگاهها

- رعایت عدالت در تخصیص امکانات و تسهیلات برای همه دانشگاهها

- ضرورت ایجاد تحول در فرهنگ عمومی

- فعال سازی کرسی های آزاداندیشی و نظریه پردازی

- و حساسیت بیشتر مدیران دانشگاهی به جنبش نرم افزاری و تولید علم

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این دیدار در گزارشی از رشد کمی و کیفی آموزش عالی، به افزایش شمار دانشجویان کشور از 170 هزار نفر در ابتدای انقلاب به 3 میلیون و 300 هزار دانشجو اشاره کرد و گفت: در سال 57 در استان فارس حدود 2 هزار دانشجو مشغول تحصیل بوده اند که این آمار در سال جاری تحصیلی به بیش از 170 هزار نفر رسیده است.

دکتر زاهدی با تشریح روند گسترش تحصیلات تکمیلی، به افزایش رتبه علمی ایران براساس شاخص های مراجع بین المللی نمایه سازی اشاره کرد و افزود: سران سازمان کنفرانس اسلامی، جمهوری اسلامی ایران را به عنوان مرکز رتبه بندی دانشگاههای جهان اسلام انتخاب کرده اند که مقدمات این کار مهم آماده شده است.

در این دیدار وزیر علوم، تحقیقات و فناوری - وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی – رئیس نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه – رؤسا و اساتید دانشگاههای شیراز و دانشجویان دانشگاههای استان فارس از جمله دانشجویان دانشگاههای پزشکی – فنی – علوم انسانی و پایه – پیام نور و آزاد اسلامی حضور داشتند.



¤ نوشته شده توسط برق86(شیراز) در ساعت 7:31 عصردوشنبه 87 اردیبهشت 16

مقدمه

خازن المان الکتریکی است که می‌تواند انرژی الکتریکی را توسط میدان الکترواستاتیکی (بار الکتریکی) در خود ذخیره کند. انواع خازن در مدارهای الکتریکی بکار می‌روند. خازن را با حرف C که ابتدای کلمه capacitor است نمایش می‌دهند. ساختمان داخلی خازن از دو قسمت اصلی تشکیل می‌شود:


الف – صفحات هادی
ب – عایق بین هادیها (دی الکتریک)

ساختمان خازن

هرگاه دو هادی در مقابل هم قرار گرفته و در بین آنها عایقی قرار داده شود، تشکیل خازن می‌دهند. معمولا صفحات هادی خازن از جنس آلومینیوم ، روی و نقره با سطح نسبتا زیاد بوده و در بین آنها عایقی (دی الکتریک) از جنس هوا ، کاغذ ، میکا ، پلاستیک ، سرامیک ، اکسید آلومینیوم و اکسید تانتالیوم استفاده می‌شود. هر چه ضریب دی الکتریک یک ماده عایق بزرگتر باشد آن دی الکتریک دارای خاصیت عایقی بهتر است. به عنوان مثال ، ضریب دی الکتریک هوا 1 و ضریب دی الکتریک اکسید آلومینیوم 7 می‌باشد. بنابراین خاصیت عایقی اکسید آلومینیوم 7 برابر خاصیت عایقی هوا است.

انواع خازن

الف- خازنهای ثابت

ب- خازنهای متغیر
  • واریابل
  • تریمر

انواع خازن بر اساس شکل ظاهری آنها

  1. مسطح
  2. کروی
  3. استوانه‌ای

انواع خازن بر اساس دی الکتریک آنها

  1. خازن کاغذی
  2. خازن الکترونیکی
  3. خازن سرامیکی
  4. خازن متغییر



img/daneshnameh_up/2/23/SphericaCapacitance4.JPG
خازن کروی

خازن مسطح (خازن تخت)

دو صفحه فلزی موازی که بین آنها عایقی به نام دی الکتریک قرار دارد، مانند (هوا ، شیشه). با اتصال صفحات خازن به یک مولد می‌توان خازن را باردار کرد. اختلاف پتانسیل بین دو سر صفحات خازن برابر اختلاف پتانسیل دو سر مولد خواهد بود.

ظرفیت خازن (C)

نسبت مقدار باری که روی صفحات انباشته می‌شود بر اختلاف پتانسیل دو سر باتری را ظرفیت خازن گویند؛ که مقداری ثابت است.


C = k?0 A/d

C = ظرفیت خازن بر حسب فاراد

Q = بار ذخیره شده برحسب کولن

V = اختلاف پتانسیل دو سر مولد برحسب ولت



?0 = قابلیت گذر دهی خلا است که برابر است با: 8.85 × 12-10 _ C2/N.m2


k (بدون یکا) = ثابت دی الکتریک است که برای هر ماده‌ای فرق دارد. تقریبا برای هوا و خلأ 1=K است و برای محیطهای دیگر مانند شیشه و روغن 1

A = سطح خازن بر حسب m2


d =فاصله بین دو صفه خازن بر حسب m



img/daneshnameh_up/a/a6/Capacitance1.JPG

چند نکته

  • آزمایش نشان می‌دهد که ظرفیت یک خازن به اندازه بار (q) و به اختلاف پتانسیل دو سر خازن (V) بستگی ندارد بلکه به نسبت q/v بستگی دارد.

  • بار الکتریکی ذخیره شده در خازن با اختلاف پتانسیل دو سر خازن نسبت مستقیم دارد. یعنی: q a v

  • ظرفیت خازن با فاصله بین دو صفحه نسبت عکس دارد. یعنی: C a 1/d

  • ظرفیت خازن با مساحت هر یک از صفحات و جنس دی الکتریک (K )نسبت مستقیم دارد. یعنی: C a A و C a K

شارژ یا پر کردن یک خازن

وقتی که یک خازن بی بار را به دو سر یک باتری وصل کنیم؛ الکترونها در مدار جاری می‌شوند. بدین ترتیب یکی از صفحات بار (+) و صفحه دیگر بار (-) پیدا می‌کند. آن صفحه‌ای که به قطب مثبت باتری وصل شده ؛ بار مثبت و صفحه دیگر بار منفی پیدا می‌کند. خازن پس از ذخیره کردن مقدار معینی از بار الکتریکی پر می‌شود. یعنی با توجه به اینکه کلید همچنان بسته است؛ ولی جریانی از مدار عبور نمی‌کند و در واقع جریان به صفر می‌رسد. یعنی به محض اینکه یک خازن خالی بدون بار را در یک مدار به مولد متصل کردیم؛ پس از مدتی کوتاه عقربه گالوانومتر دوباره روی صفر بر می‌گردد. یعنی دیگر جریانی از مدار عبور نمی‌کند. در این حالت می‌گوییم خازن پرشده است.

دشارژ یا تخلیه یک خازن

ابتدا خازنی را که پر است در نظر می‌گیریم. دو سر خازن را توسط یک سیم به همدیگر وصل می‌کنیم. در این حالت برای مدت کوتاهی جریانی در مدار برقرار می‌شود و این جریان تا زمانی که بار روی صفحات خازن وجود دارد برقرار است. پس از مدت زمانی جریان صفر خواهد شد. یعنی دیگر باری بر روی صفحات خازن وجود ندارد و خازن تخلیه شده است. اگر خازن کاملا پر شود دیگر جریانی برقرار نمی‌شود و اگر خازن کاملا تخلیه شود باز هم جریانی برقرار نمی‌شود.



تصویر

تأثیر ماده دی‌الکتریک در فضای بین دو صفحه موازی یک خازن

وقتی که خازنی را به مولدی وصل می‌کنیم؛ یک میدان یکنواخت در داخل خازن بوجود می‌آید. این میدان الکتریکی بر توزیع بارهای الکتریکی اتمی عایقی که در درون صفحات قرار دارد اثر می‌گذارد و باعث می‌شود که دو قطبیهای موجود در عایق طوری شکل گیری کنند؛ که در یک سمت عایق بارهای مثبت و در سمت دیگر آن بارهای منفی تجمّع کنند. توزیع بارهایی که در لبه‌های عایق قرار دارند؛ بر بارهای روی صفحات خازن اثر می‌گذارد. یعنی بارهای منفی روی لبه‌های عایق؛ بارهای مثبت بیشتری را روی صفحات خازن جمع می‌کند؛ و همینطور بارهای مثبت روی لبه‌های عایق بارهای منفی بیشتری را روی صفحات خازن جمع می‌کند. بنابراین با افزایش ثابت دی الکتریک (K) می‌توان بارهای بیشتری را روی خازن جمع کرد و باعث افزایش ظرفیت یک خازن شد. با گذاشتن دی الکتریک در بین صفحات یک خازن ظرفیت آن افزایش می‌یابد.

میدان الکتریکی درون خازن تخت

در فضای بین صفحات خازن بار دار میدان الکتریکی یکنواختی برقرار می‌شود که جهت آن همواره از صفحه مثبت خازن به سمت صفحه منفی خازن است. اندازه میدان همواره یک عدد ثابت می‌باشد.


E=V/d



E: میدان الکتریکی

V: اختلاف پتانسیل دو سر خازن

d: فاصله بین دو صفحه خازن



میدان الکتریکی با اختلاف پتانسیل دو سر خازن نسبت مستقیم و با فاصله بین صفحات خازن نسبت عکس دارد.

به هم بستن خازنها

خازنها در مدار به دو صورت بسته می‌شوند:
  1. موازی
  2. متوالی (سری)

بستن خازنها به روش موازی

در بستن به روش موازی بین خازنها دو نقطه اشتراک وجود دارد. در این نوع روش:


  • اختلاف پتانسیل برای همة خازنها یکی است.
  • بار ذخیره شده در کل مدار برابر است با مجموع بارهای ذخیره شده در هریک از خازنها.

ظرفیت معادل در حالت موازی

مولد V = V1 = V2 = V3

بار کل Q = Q1 + Q2 + Q3

CV = C1V1 + C2V2 + C3V3

ظرفیت کل : C = C1 + C2 + C3



اندیسها مربوط به خازنهای 1 ؛ 2 و 3 می‌باشد. هرگاه چند خازن باهم موازی باشند، ظرفیت خازن معادل برابر است با مجموع ظرفیت خازنها.


تصویر

بستن خازنها بصورت متوالی

در بستن به روش متوالی بین خازنها یک نقطه اشتراک وجود دارد و تنها دو صفحه دو طرف مجموعه به مولد بسته شده ؛ از مولد بار دریافت می‌کند. صفحات مقابل نیز از طریق القاء بار الکتریکی دریافت می‌کنند. بنابراین اندازه بار الکتریکی روی همه خازنها در این حالت باهم برابر است. در بستن خازنها به طریق متوالی:


  • بارهای روی صفحات هر خازن یکی است.
  • اختلاف پتانسیل دو سر مدار برابر است با مجموع اختلاف پتانسیل دو سر هر یک از خازنها.
ظرفیت معادل در حالت متوالی:


بار کل Q = Q1 + Q2 + Q3

اختلاف پتانسیل کل V = V1 = V2 = V3

q/C = q1/C1 + q2/C2 + q3/C3

C-1 = 1/C1 + 1/C2 + 1/C3



ظرفیت کل در حالت متوالی ، وارون ظرفیت معادل ، برابر است با مجموع وارون هریک از خازنها.



تصویر

انرژی ذخیره شده در خازن

پر شدن یک خازن باعث بوجود آمدن بار ذخیره در روی آن می‌شود و این هم باعث می‌شود که انرژی روی صفحات ذخیره گردد. کل کاری که در فرآیند پر شدن خازن انجام می‌شود از طریق محاسبه بدست می‌آید.

کاربرد خازن

با توجه به اینکه بار الکتریکی در خازن ذخیره می‌شود؛ برای ایجاد میدانهای الکتریکی یکنواخت می‌توان از خازن استفاده کرد. خازنها می‌توانند میدانهای الکتریکی را در حجمهای کوچک نگه دارند؛ به علاوه می‌توان از آنها برای ذخیره کردن انرژی استفاده کرد. خازن در اشکال مختلف ساخته می‌شود.

¤ نوشته شده توسط برق86(شیراز) در ساعت 11:42 عصریکشنبه 87 اردیبهشت 15

                     اولین دانشگاه مجازی ایرانی دانشجوی خارجی می پذیرد

به گزارش عصرارتباط، دانشگاه مجازی شیراز در نظر دارد با پذیرفتن دانشجوی مجازی از کشورهای منطقه، آموزش به سبک ایرانی را در منطقه توسعه دهد.
 همچنین این دانشگاه با ارائه درس زبان و ادبیات فارسی می‌خواهد، این زبان را در سطح منطقه و میان دانشجویان این منطقه و سایر کشورهای جهان گسترش دهد.
 مدیر واحد آموزش‌های الکترونیکی دانشگاه شیراز با تایید این خبر در گفت‌وگو با خبرنگار ما افزود: هم‌اکنون برای اجرایی کردن این پروژه با مسئولان امارات متحده عربی وارد مذاکره شده‌ایم. بررسی های صورت گرفته از سوی ما نشان می‌دهد، هم‌اکنون 200 هزار ایرانی در دوبی مستقر هستند. همچنین تعداد ایرانی‌های پراکنده در کشورهای منطقه به چهارصد هزار می‌رسد.
 فریدون شعبانی‌نیا گفت: بسیاری از این افراد علاقمند هستند که در دانشگاه‌های ایران تحصیل و مدارک ایرانی دریافت کنند، واحد آموزش الکترونیکی دانشگاه شیراز در نظر دارد چنین امکانی را برای آنان فراهم کند.
 او ادامه داد: از سوی دیگر این واحد آموزشی در فکر جذب دانشجوی خارجی و گسترش زبان فارسی در منطقه است.
 شعبانی‌نیا با اشاره به برنامه‌های واحد آموزش الکترونیکی دانشگاه شیراز گفت: یکی از رشته‌هایی که هم‌اکنون این دانشگاه مجوز ارائه آن را دریافت کرده است، زبان و ادبیات فارسی است، از این طریق در نظر داریم زبان فارسی را در سطح منطقه گسترش دهیم.
 هم‌‌اکنون افراد زیادی در منطقه علاقمند به یادگیری زبان و ادبیات فارسی هستند از همین رو ارائه این درس به صورت مجازی این امکان را فراهم خواهد کرد تا آنان بتوانند این زبان را بیاموزند.
 مدیر واحد آموزش‌های الکترونیکی دانشگاه شیراز گفت: همچنین در نظر داریم آموزش زبان انگلیسی به صورت مجازی را برای مدیران سطح استان آغاز کنیم.
 او افزود: تمرکز بیشتر مسئولان دانشگاه بر ارائه دروس در سطح ارشد و دکتراست، برای ترم‌های آتی احتمالا این دانشگاه در نظر دارد که دروس و رشته‌های دیگری را نیز عرضه کند.
 شعبانی‌نیا با اشاره به اینکه دانشگاه شیراز اولین دانشگاهی است که آموزش الکترونیکی را آغاز کرد، گفت: باید در نظر داشت که خروجی هر عملی که در رابطه با فعالیت‌های مجازی مطرح است، نمود فیزیکی دارند، مانندe- banking، درواقع نمی‌توان به این فرآیندها مجازی گفت، بلکه از طریق فرآیندهای الکترونیکی مسیر را از ابتدا تا انتها کوتاه می‌کنیم.
 او ادامه داد: با همین رویکرد ما فعالیت خود را از سال 82 در 3 رشته و 4 گرایش آغاز کردیم و درحال حاضر با 800 دانشجو و دانش‌پذیر فعالیت خود را ادامه می‌دهیم.
 مدیر واحد آموزش‌های الکترونیکی دانشگاه شیراز در پاسخ به این سوال که دانشجویان این دانشگاه بیشتر از چه شهرهایی هستند، گفت: 25 درصد دانشجویان از شهر شیراز هستند و مابقی آنها از سایر شهرها و استان‌های کشور. طبق آمار جمع‌آوری شده هم‌اکنون از 50 شهرستان کشور دانشجو داریم البته تمرکز دانشجویان بیشتر روی شهرهای بزرگ است.
 او ادامه داد: تقریبا زیرساخت مناسب برای ارائه دروس به صورت الکترونیکی برای دانشجویان فراهم شده است، ولی بالاخره ممکن است به دلیل مشکلات زیرساختی اینترنتی کشور بعضی از مواقع اختلالاتی به وجود آید و برای از بین بردن این مشکلات، دروس را علاوه بر اینکه ازطریق سایت دانشگاه عرضه می‌کنیم از طریق CDهای آموزشی در اختیار دانشجویان قرار می‌دهیم.
 او گفت: سیستمی که هم‌اکنون در اختیار دانشجویان گذاشته شده است، از بهترین استانداردهای جهانی برخوردار است و همان اساتید روزانه دانشگاه‌ها، دروس را تدریس می‌کنند.
 او از نمونه امکاناتی که دانشگاه در اختیار دانشجــویان قرار می‌دهـد را برقراری ارتباط off line میان استاد و دانشجو نام برد و گفت: از این طریق دانشجویان می‌توانند به صورت مرتب با استاد در ارتباط باشند. همچنین با توجه به امکانات دانشگاه در طول یک ترم، دو یا 3 کلاس حضوری برگزار خواهد شد و امتحانات دانشگاه نیز به صورت حضوری خواهد بود.
 شعبانی‌نیا هزینه تمام شده برای یک دوره 4 ساله لیسانس را 4 میلیون تومان برآورد کرد.
 در این صورت به صورت میانگین هزینه هر ترم تحصیلی در دانشگاه مجازی شیراز 500 هزار تومان است.

 

 

منبع:http://elernews.blogsky.com



¤ نوشته شده توسط برق86(شیراز) در ساعت 11:29 عصریکشنبه 87 اردیبهشت 15

بیوگرافی دکتر قاسم کاکایی

کارشناسی مهندسی برق و الکترونیک دانشگاه شیراز 1362

دکتر قاسم کاکایی

منبع:

http://www.kakaie.com

زندگینامه حرفه‌ای

 

 

مرتبه:

 

 

 

دانشیار

بخش: الهیات و معارف اسلامی
دانشکده: ادبیات و علوم انسانی
دانشگاه: شیراز
تلفن و دورنگار: 6281000- 0711
پست الکترونیکی: gkakaie@rose.shirazu.ac.ir

سوابق تحصیلی:

کارشناسی

 

مهندسی برق و الکترونیک

 

دانشگاه شیراز

 

 

1362

 

کارشناسی ارشد الهیات و معارف اسلامی دانشگاه قم 1373
دکتری فلسفه و حکمت دانشگاه تربیت مدرس تهران 1379
حوزوی در حد اجتهاد حوزة علمیه شیراز- حوزة علمیه قم 1382- 1355
1

سوابق پژوهشی:

عضو مؤسس و رئیس مرکز پژوهشهای فرهنگ اسلامی دانشگاه شیراز

1381- 1374
2 عضو مؤسس و عضو هیأت مدیرة انجمن علمی معارف اسلامی ایران 1381 - 1376
3 مؤسس، سردبیر و عضو هیأت تحریریه فصلنامه اندیشه دینی دانشگاه شیراز 1386-1376
4 عضو کمیتة پژوهشی دانشکدة ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شیراز 1382- 1375
5 عضو کمیتة پژوهشی مرکز تحقیقات امور زنان دانشگاه شیراز 1382- 1380
6 عضو کمیتة پژوهشی مرکز تحقیقات حقوق بشر دانشگاه شیراز 1382- 1379
7 استاد راهنمای چندین پایان نامه دکتری و چندین پایان نامه کارشناسی ارشد در دانشگاههای شیراز، قم و فردوسی مشهد. -
8 استاد مشاور چندین پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاه‌های شیراز، تهران، امام صادق(ع) -
9 عضو هیأت علمی کنفرانس « اندیشة دینی و جامعة مدنی» شیراز 1376
10 دبیر علمی کنفرانس ملی سیره و اندیشة امام علی (ع) دانشگاه شیراز 1379
11 دبیر علمی کنفرانس بین المللی « مکتب فلسفی شیراز» دانشگاه شیراز اردیبهشت 1383
12 گذراندن فرصت مطالعاتی در دانشگاه کمبریج انگلستان 1385- 1384
13 دبیر کنفرانس بین المللی مولانا و دین در دانشگاه شیراز اردیبهشت 1386
14 عضو کمیتة علمی کنفرانس جهانی بزرگداشت مولانا تهران آبان 1386
15 دبیر علمی کنفرانس بین المللی "عرفان و حکمت هنری" مکتب شیراز تهران-شیراز آذر 1387
16 مشاور پروژه بزرگ گفتگوی بین ادیان تحت عنوان "The Cambridge Inter-Faith Program" دانشگاه کمبریج 2007- 2005
1

سوابق اجرایی:

 

رئیس دانشکدة ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شیراز

1378- 1376
2 رئیس بخش الهیات و معارف اسلامی دانشگاه شیراز 1382- 1375
3 معاون پژوهشی دانشکدة ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شیراز 1382
4 دبیر شورای گروههای معارف اسلامی منطقة 6 کشور (استانهای فارس، خوزستان، بوشهر، کهگیلویه و بویر احمد) 1382- 1376
5 عضو کمیتة‌ برنامه ریزی دروس معارف اسلامی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری 1382- 1377
6 رییس دانشکده ادبیات و علوم انسانی 1383- 1382
7 رییس بخش الهیات و معارف اسلامی دانشگاه شیراز 1386

افتخارات علمی و جوایز:

 

 

1

- برندة جایزة پایان نامة برگزیده سال در علوم انسانی

دریافت جایزه از رئیس محترم مجلس شورای اسلامی 1373
2- برندة جایزة بهترین مقاله علمی سال در علوم انسانی دریافت جایزه از وزیر محترم ارشاد اسلامی 1374
3- برندة جایزه بهترین پژوهش فرهنگی سال دریافت جایزه از رئیس محترم جمهوری اسلامی ایران 1379
4- پژوهشگر نمونة‌ دانشکدة ادبیات و علوم انسانی دریافت جایزه از معاون محترم پژوهشی دانشگاه شیراز 1375
5- پژوهشگر نمونة بخش الهیات و معارف اسلامی دریافت جایزه از معاون محترم پژوهشی دانشکدة ادبیات و علوم انسانی 1381
6- استاد نمونه دروس معارف اسلامی در بین استادان 4 استان (فارس، خوزستان، بوشهر و کهگیلویه و بویر احمد) دریافت جایزه از نماینده محترم ولی فقیه در دانشگاه‌ها 1382
7- برندة جایزة کتاب برگزیدة‌ سال جمهوری اسلامی ایران دریافت جایزه از رئیس محترم جمهوری اسلامی ایران 1382


¤ نوشته شده توسط برق86(شیراز) در ساعت 11:25 عصریکشنبه 87 اردیبهشت 15

 دکتر عبدالمجید ریاضی معاونت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات

 فوق لیسانس پیوسته در رشته مهندسی برق و الکترونیک از دانشگاه شیراز

 

نام: عبدالمجید
نام‌خانوادگی :ریاضی
محل تولد:
سال تولد: 1330
سوابق تحصیلی: فوق لیسانس پیوسته در رشته مهندسی برق و الکترونیک گرایش الکترونیک - فوق لیسانس در رشته مهندسی برق و الکترونیک گرایش مخابرات .
سوابق اجرایی:
1-    دبیر شورای عالی فناوری اطلاعات کشور با حکم ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران .
2-    معاون فناوری اطلاعات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات.
3-    عضو مجمع عمومی سازمان فناوری اطلاعات شهرداری تهران به نمایندگی شورای اسلامی شهر تهران.
4-    عضو هیات امنای منطقه دو پژوهشی از طرف وزارت علوم، تحقیقات و فناوری.
5-    عضو هیات امنای مرکز بین المللی علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی از طرف وزارت علوم، تحقیقات و فناوری.
6-    عضو شورای عالی شرکت صنایع الکترونیک ایران از مرداد 81 تا مرداد 84.
7-    عضو هیات مدیره شرکت صنایع الکترونیک شیراز.
8-    مشاور فنی منطقه ویژه اقتصادی برق و الکترونیک شیراز در سال 81.
9-    مدیر طرح توسعه الکترونیک و فناوری اطلاعات استان فارس از شهریور 80 تا پایان شهریور 82.
10- نماینده وزارت دفاع در شورای الکترونیک کشور در طول برنامه‌های دوم و سوم توسعه.
11-عضو و موسس هیات مدیره شرکت گسترش الکترونیک ایران (شرکت گسترش الکترونیک ایران متعلق به شرکت صنایع الکترونیک ایران، بنیاد مستضعفان و جانبازان و سازمان گسترش ونوسازی صنایع ایران می‌باشد) از سال 79 تا مرداد 84.
12- عضو و موسس هیات مدیره موسسه آموزشی و تحقیقاتی دانشگاه شیراز از سال 82 تا مرداد 84.
13- رئیس شورای عالی شرکت صنایع الکترونیک ایران از مرداد 74 تا مرداد 81.
14- رئیس هیات مدیره شرکت ایز ایران از سال 74 تا سال 81.
15- مدیر عامل و نایب رئیس شورای عالی شرکت صنایع الکترونیک ایران از اول مرداد 69 تا مرداد 74.
16- مدیر گروه مخابرات و الکترونیک و معاون اجرایی مدیر عامل صنایع دفاع از مهر 68 تا اول سال 69 .
17- مدیر صنایع مخابرات ایران (صما) وابسته به صنایع دفاع از آبان 63 تا مهر 68.
18- مدیر یکان مخابرات (Communication Division) صنایع الکترونیک ایران و مدیر پروژه مخابراتی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از مهر 60 تا آبان 63 .
19- مدیر بخش مهندسی سیستمها صنایع الکترونیک ایران از اول سال 58 تا مهر 60 .
20- مهندس سیستم‌ها (Systems Engineer) صنایع الکترونیک ایران از اول سال 56 تا اول سال 58 .
سوابق علمی و آموزشی:
1-    اخذ درجه فوق‌لیسانس پیوسته در رشته مهندسی برق و الکترونیک گرایش الکترونیک از دانشگاه شیراز در بهمن ماه 1354.
2-    اخذ درجه فوق لیسانس ناپیوسته در رشته مهندسی برق و الکترونیک گرایش مخابرات با درجه ممتاز از دانشگاه شیراز در آبان ماه 1363.
3-    مدرس دروس الکترونیک در دانشکده صنعت الکترونیک شیراز از مهر 54 تا بهمن 56.
4-    موسس، مدیر و مدرس مرکز آموزش الکترونیک شیراز از مهر 58 تا مهر 62.
5-    عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی مالک اشتر از شهریور 75 تاکنون.
6-    رئیس مجتمع دانشگاهی برق و الکترونیک دانشگاه صنعتی مالک اشتر تهران از بهمن 78 تا سال 81 .
7-    رئیس پژوهشگاه الکترنیک ایران از شهریور 83 تا شهریور 84.
8-    عضو ارشد انجمن مهندسین برق و الکترونیک ایران.
9-    عضو هیات موسس انجمن مدیریت تکنولوژی ایران.
10- ارائه مقاله در همایش‌های داخلی و خارجی.
11- تالیف و ترجمه کتب و مقالات تخصصی.
12- تدریس در دانشکده برق دانشگاه علم و صنعت ایران از مهر 77 تا بهمن 78.
13- تدریس در دانشگاه صنتی مالک اشتر شاهین شهر از مهر 74 تا بهمن 77 به صورت پروازی.
14- مجری طرح مطالعاتی ایجاد منطقه آزاد تجاری – صنعتی ویژه الکترونیک کشور.
15- مجری طرح مطالعاتی برنامه‌ریزی استراتژیک صنعت الکترونیک کشور.
16- مدیر مسئول مجله ماهانه صنایع الکترونیک.
17- مدیر ایرانی اولین کنفرانس بین المللی اروپایی- آسیایی فناوری اطلاعات و ارتباطات 2002، این کنفرانس با حضور 100 نفر دانشمند از 35 کشور جهان و بیش از 1200 نفر از اساتید و کارشناسان داخلی در آبان ماه 81 در شیراز برگزار شد.
18- عضو کمیسیون اصلی شورای علوم و تحقیقات و فناوری (عتف) کشور.



¤ نوشته شده توسط برق86(شیراز) در ساعت 11:19 عصریکشنبه 87 اردیبهشت 15

<      1   2   3      >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ


 

خانه| مدیریت| شناسنامه |ایمیل